Saklıkent Yakapark Jeep Safari Turuna Çıkmaya Ne Dersiniz?

Tatile çıkmak ve eğlendirici aktiviteler yapmak, üzerinizde oldukça olumlu etkiler bırakır. Bir gruba dahil olmanın verdiği yakınlığın ve grupla birlikte hareket etmenin sağladığı rahatlığın, üzerinizde iyileştirici etki yarattığını fark etmişsinizdir. Sosyalleşmek, günün sonunda harika hissettirir çünkü insan sosyal bir varlıktır. Yakapark turu ile kalabalık bir kafile grubuna dahil olup, oldukça keyifli bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Sosyal aktivitelerin hem doğa içinde, hem de kalabalık bir grup insan ile birlikte yapılanına kim hayır diyebilir ki? Jeep safari araçları ile konvoy halinde hareket edilen ve yol boyunca kafile içi su savaşları yapılan çılgın bir eğlencenin içindeyken sırılsıklam olmanın keyfine varmak istemez misiniz?

Yazımızın devamında Saklıkent Yakapark Jeep Safari turu nedir, Saklıkent nerededir, Saklıkent Yakapark safari turunda neler yapılır gibi sorulara yanıt vereceğiz. Tura gelirken ihtiyaç duyabileceğiniz birkaç bilgiden ve gün boyu nasıl bir gün geçireceğinizden bahsedeceğiz.

 

Saklıkent Yakapark Turu Nedir?

Jeep safari, son zamanların en çok tercih edilen ve adından çokça söz ettiren gözde aktivitelerinden biridir. Bir tam gün süreli, günübirlik eğlenceli bir aktivite arayışında olan herkesi tatmin edecek bütün özelliklere sahiptir. Turumuz, Saklıkent ve Yakapark güzergahında düzenlenmiştir. Eğlence odaklı safari turumuzda spor aktiviteleri de yer almaktadır. Grupla yapılan bir aktivite olan raftingin yanı sıra  zippline gibi bireysel aktivitelere de yer verilmektedir. Rafting ve zippline aktivitelerine katılmak zorunlu değildir. İstediğiniz ekstra aktiviteye ücretini tur rehberimize ödeyerek dahil olabilirsiniz.

 

Saklıkent Yakapark Turu Saat Kaçta Başlar?

Saklıkent Yakapark turunuz, safari araçlarının bulunduğu alana gelişiniz ile başlar. Mercedes Sprinter araçlarla saat 09:15’te eğlence ve macera dolu safari yolculuğunuza başlamış olursunuz. Bulunduğunuz yerden veya istediğiniz noktadan alınmanızı sağlayabilmemiz için, tur günü öncesinde konaklama adresinizi bizlere bildirmenizde yarar vardır.

 

Saklıkent Nerededir?

Saklıkent Kanyonu Fethiye’ye 45 km ve Antalya’ya 50 Km uzaklıkta yer almaktadır. Saklıkent Milli Parkı içinde yer alan Saklıkent Kanyonu, Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmek istediği yerlerin başında gelmektedir. 1988 yılında Ekrem Uçar adındaki bir çobanın keşfi ile fark edilmiş ve 1989’un yaz sezonunda hizmete açılmıştır. O gün bu gündür çok büyük bir ilgiyle ziyaretçilerini ağırlayan Saklıkent Kanyonu’nu eğlenceli bir tur ile gezmek, bireysel olarak yapacağınız bir gezintiden çok daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

 

Saklıkent Yakapark Turunda Neler Yapılır?

Brifin&Start 09:00-09:15

Turun ilk dakikalarında rehberimiz sizlere günün özetinden söz edecektir. Öğle yemeği tercihlerinizi soracak ve öğle yemeği hazırlığı için tercihlerinizin not alınmasını sağlayacaktır. Alınan notları öğle yemeği hazırlığındaki restoran bölümüne iletecek ve sizlerin tercih ettiğiniz yemekleri yemenizi sağlayacaktır. Varsa tur ile ilgili sorularınızı sorabileceksiniz ve rehberimiz sorularınızı ilgiyle yanıtlayacaktır.

 

Gizlikent 10:30

Saat 10:30’da ilk durağımız olan Gizli Şelale’de bazı aktiviteler yer almaktadır. İsteyen katılımcılarımız burada etkinliklere katılabilirler. Gizli Şelale ‘nin bulunduğu alan için çok sayıda merdiveni inmeniz gerekecektir. Merdivenlerin bitimindeki serin bir yerde çay kahve içebileceğiniz ve oturup dinlenebileceğiniz bir çay bahçesi mevcuttur. Buraya kadar gelmişken Gizli Şelale’yi görmek isteyenlerinizi uzun ve ıslak bir geçiş yolu beklemektedir. ‘Bunca çaba minicik bir şelaleyi görmek için mi’dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bütün bu çabalar, harika güzellikteki Gizli Şelale’yi görmek için 😊 Bu kadar fiziksel aktivite beni yorar diyenleriniz için merdivenlerden bile inmeden önce, oturabileceğiniz kafeler mevcuttur. Dondurmacının harika dondurmasını hazırlayışını izleyebilir ve tadına bakabilir, kafede dinlenebilirsiniz. Gizli Şelale’nin serinlik etkisini buradayken bile hissedebilirsiniz.

 

Saklıkent Kanyonu 12:00

Gizli Şelale’den hemen sonra Saklıkent Kanyonu’na gelirsiniz. Bilet gişelerine geldiğinizde biletlerinizi alıp kanyona doğru yürüyüşe geçme zamanınız gelmiş demektir. Bilet gişelerinden çıktığınız yerde başlayan ahşap iskeleler sizi kanyonun içine kadar götürecektir. Aşağıda coşkuyla akan suyun gürültülü sesi eşliğinde, ahşap iskelelerde tek sıra halinde yürüyerek sudan geçeceğiniz bölüme ulaşırsınız. Burada suda yosun tutan taşlardan kayarak dengenizi kaybetmemeniz için kaymayan ve ayağınızdan çıkması mümkün olmayan ayakkabılar giymiş olmanız istenir. Eğer hazırlıksız gelmişseniz ya da ayakkabılarınızı yanınıza almayı unuttuysanız, bilet gişelerinden hemen önce kiralık lastik ayakkabılar edinebileceğiniz dükkanlar mevcuttur.

 

Öğle Yemeği 13:00

Saklıkent Kanyonu’nu yürüyüp serinledikten ve negatif enerjinizi attıktan hemen sonra öğle yemeğine geçebilirsiniz. Tur rehberimize belirttiğiniz yemeklerinizi size belirtilen yerden edinerek, öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Yemek sonrası hep birlikte yola devam edilecektir.

 

Çamur Banyosu 14:30

Sıra çılgın bir çamur banyosu keyfine gelmişse saat 14:30 olmuş demektir. Burada çamur banyosunda bütün stresinizi atabilir, cildinizi güzelleştirebilir, diğer insanlar ile birlikte eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Çay içebileceğiniz bu alanda güneşlenebilir, üzerinizdeki tatlı yorgunluğu atabilirsiniz.

 

Yakapark 16:00

Son durak olan Yakapark, yeşil doğası ve buz gibi akan doğal suları ile sizi kendine aşık edecektir. Burada çok sayıda doğa fotoğrafı ve selfieler çekebilirsiniz. Doğanın içinde mis gibi çam kokuları eşliğinde içeceğinizi yudumlarken keyifle dinlenebilirsiniz. Birkaç balık okşayabilir, soğuk suya atlayan insanların çığlıklarını duyabilirsiniz😊

 

Saklıkent-Yakapark Turunuzda Dikkat Etmeniz Gerekenler:

  • Ayağınızda kaymayacağına ve çıkmayacağına emin olduğunuz ayakkabılarınız olmalıdır.
  • Güneş gözlüğünüzü kafanızda tutmamanız önerilir. Herhangi bir düşme durumunda gözlüğünüz, akıntı ile sizden aniden uzaklaşabilmektedir.
  • Cep telefonu, cüzdan vb eşyalarınızı suya karşı korumalı olan bir çanta ya da plastik kılıf içinde tutmanız önerilir. Suya herhangi bir temas halinde maddi zarara uğramanız istenmeyen bir durumdur. Cep telefonunuzu ve cüzdanınızı kullandığınız çantanızın içinde bir poşet içinde de muhafaza edebilirsiniz. Burada bahsedilen önlem, çantanızın suya düşmesi ihtimali içindir. Bu küçük ihtimalin gerçekleşmesi durumunda canınıın sıkılmasını istemeyiz. Dikkatli olmanız durumunda bu söz ettiklerimizin hiçbirini yaşamanız sözkonusu değildir. 
  • Kanyona giriş kısmında ahşap iskelelerin bitiminde oldukça kısa bir mesafede akıntılı su içinde yürümekte zorlanabilirsiniz. Suyun oldukça soğuk olduğunu belirtmekte de yarar var ancak aşırı sıcak ve bunaltıcı yaz gününde hoşunuza gideceğine emin olabilirsiniz.
  • Yürümeniz sırasında tur kafilenizden ayrı düşmüş ya da kafilenizden isteyerek ayrılmışsanız, saat kontrolünü yapmanızda fayda vardır. Kafilenin güne devam edebilmesi için belirtilen saatlerde belirtilen yerlerde olmaya özen göstermeniz rica olunur.
  • Üzerinize ıslanıp kurumaya müsait olan kıyafetlerinizi giymenizi öneririz. Yanınıza yedek kuru kıyafetlerinizi ve havlunuzu alabilirsiniz. Kuru kıyafetlerinizi koyacağınız eşyanın su geçirmez özellikli olmasına dikkat ediniz.

 

Saklıkent Yakapark Turuna Nasıl Çıkılır?

Saklıkent Yakapark turunuza istediğiniz bir gün için internet sitemiz üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.  05364950707’yi arayarak firma yetkililerimiz ile iletişim kurabilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre sizi konaklama adresinizden alabilir ve tur bitişinde tekrar konaklama adresinize bırakabiliriz. Bu sebeple nerede konakladığınızın bilgisini paylaşmanızda fayda vardır.