Oniki adalar turu, bir günlük mavi yolculuk deneyiminizdir. Başka bir deyişle, birbirinden güzel koylarda denize girme imkanı sağlayan ve kara yoluyla ulaşım sağlayamayacağınız koylara dahi ulaşabilme lüksüne sahip olabileceğiniz mavi yolculuktur. Oniki adalar turunuz sabah saatlerinde tekneye alınışınızla başlar. Sırasıyla koyları gezintiye çıkışınızla devam eder. Bol deniz, bol manzara, bol huzur ve bol eğlenceli geçen bir günün ardından tekneden inişiniz ile sonlanır.

 

12 Adalar Nerededir?

Oniki Adalar, Fethiye Körfezi’nde yer alır ve mavi yolculukların en çok tercih edilen rotalarını oluşturur. Başka bir tanımlama yapılmak istenirse, Fethiye Körfezi’nde yer alan irili ufaklı adaların hepsine oniki adalar denir. Oniki adalar, adında geçtiği üzere oniki adet adadan değil, yirmiden çok adadan oluşmaktadır. Oniki adalarda en sevilen koylardan bazıları Yassıcalar Adası, Akvaryum Koyu, Tersane Adası, Göcek Adası, Atbükü Koyu ‘dur.

 

12 Adalar Turu Saat Kaçta Başlar?

Oniki Adalar Turu, sabahın erken saatlerinde sizi bekleyen 64 kişilik tur teknemize binişiniz ile başlar. Tura hangi duraktan dahil olacağınıza göre yer seçenekleri saatleri ve saatleri belirtilmiştir.

Alınış Saatleri : Ölüdeniz : 9.00 – Hisarönü : 9.20 – Ovacık : 9.30 – Fethiye : 10.00 – Çalış : 9.30

Tur teknemize bulunduğunuz yere en yakın olan noktadan alınmanızı sağlayabilmemiz için, tur günü öncesinde tekneye nereden bineceğinizi bize bildirmenizde yarar vardır.

 

12 Adalar Turuna Çıkmanın Avantajları Nelerdir?

  • 12 adalar turuna çıkmak bir gün süreli bir mavi yolculuk deneyimi edinmenize olanak sağlayabilir.
  • Gün boyu denizde olmanın verdiği rahatlama ve huzur hissini sevebilirsiniz.
  • Bir araya gelerek bir tekneye binen ve denize açılan büyük bir kalabalığın aynı anda eğlenmesi paha biçilemez bir keyif ve coşku içerebilir.
  • Oniki adalar turunda tekneden denize girme, teknede güneşlenme, teknede yemek yeme ve denizin ortasında uzun vakit geçirme durumundan çok fazla haz alabilirsiniz.
  • Hayatınızda tekrar tekrar anacağınız ve sonrasında yinelemek isteyeceğiniz bir gününüzün olmasını sağlayabilir.
  • Bazı koylara karadan erişim yoktur. Deniz taşıtları dışında başka bir ulaşım imkanı bulunmayan koylara tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Bu güzel mavi yolculuk boyunca her baktığınız yerde manzara görebilir, yeşil ve maviye hayran bırakan bu eşsiz manzaralar eşliğinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • Fonda daha önce gördüğünüz bütün manzaraların papucunu dama atacak manzaralar varken içeceğinizi yudumlayabilir, güneşlenebilir, duraklarda denize girerek gördüğünüz her koya hayran olabilirsiniz.
  • Öğle yemeğinde sizin için özenle hazırlanan ve ikram edilen yemekleri rezervasyon yaptırdığınız bir restoranda yiyor gibi keyifle yiyebilirsiniz. Teknemizde sunulan yemekler damak tadınıza uygun, kaliteli ve lezzetli yemeklerdir.

 

12 Adalar Turunda Neler Yapılır?

12 adalar turunda güzergaha uygun şekilde duraklamalar yapılarak tüm gün süren bir mavi yolculuk yapılması planlanır. Güzergah üzerinde bulunan koylardan duraklama için karalaştırılmış olan koylara gelindiğinde demir atılarak misafirlerimizin denize diledikleri gibi girmeleri sağlanır. Her koyda belirli süreli duraklamalar yapılır. Öğle vaktinde sizin için özenle hazırlanan yemekleri teknede keyifle yiyebilirsiniz. Denizi ve sürekli değişen manzarayı gönlünüzce izlerken kahvenizi yudumlayabilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Dilediğinizce denize girebilir, güneşlenebilir, başkalarını rahatsız etmediğiniz sürece dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Duraklama yapılması planlanan koylarda sırasıyla duraklama yapıldıktan sonra dönüş yoluna geçilir. Mavi yolculuğunuz ruhunuzu dinlendirirken, vücudunuzda tatlı bir yorgunluk bırakmış olarak sonlanır. Duraklamalar için belirlenmiş güzergahımız, Yassıcalar Adası, Akvaryum Koyu, Tersane Adası, Göcek Adası, Atbükü Koyu’dur.

 

12 Adalar Turuna Kimler Çıkabilir?

12 Adalar turuna isteyen herkes çıkabilir. Tura katılım şartları içinde yaş sınırı yoktur. 18 yaşının altındaki katılımcılar ebeveynlerinin denetiminde tura katılabilmektedirler. 12 Adalar turunuzun öncesinde rezervasyon ve ödeme işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.

 

12 Adalar Turuna Çıkmak için Yüzme Bilmek Şart mı?

Tura katılmak için yüzme bilmek kesinlikle şart değildir. Aynı zamanda tura katılmak için mutlaka gerekli de değildir. Çünkü mavi yolculukta yüzme bilmemenin yaratacağı bir eksiklik ya da güvensizlik ortamının oluşması sözkonusu değildir. Yine de olası durumlar için su korkusunuz var ise ya da yüzme bilmiyor oluşunuz sizi endişelendiriyor ise tekne hareket etmeden önce mürettebat ile bu durumu paylaşmanızda fayda vardır. Sizin daha rahat etmenizi ve güvende hissetmenizi sağlamak, mürettebatın önem verdiği bir durumdur.

 

12 Adalar Turuna Nasıl Çıkılır?

12 Adalar turunuza istediğiniz bir gün için internet sitemiz üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.  05364950707’yi arayarak firma yetkililerimiz ile iletişim kurabilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre sizi konaklama adresinizden alabilir ve tur bitişinde tekrar konaklama adresinize bırakabiliriz. Bu sebeple nerede konakladığınızın bilgisini ve mavi yolculuğa hangi duraktan dahil olacağınızın bilgisini paylaşmanızda fayda vardır.